Roland SYSTEM-8 Plug-Out Synthesizer

system-8_f_in

Performant și multilateral, SYSTEM-8 oferă o paletă largă de sunete inspirate din sintetizatoare legendare de la Roland de peste patru decenii. Motorul său Analog Circuit Behavior (ACB) de ultimă generație alimentează o unitate cu opt voci, trei oscilatoare, filtere și efecte captivante, LFO-uri variabile și o gamă largă de butoane rotative și glisoare de înaltă rezoluție pentru a le controla. Unitatea poate găzdui până la trei sintetizatoare PLUG-OUT ceea ce înseamnă că SYSTEM-8 poate recrea instant numeroase unități clasice de la Roland, iar sintetizatoarele PLUG-OUT JUPITER-8 și JUNO-106 sunt incluse în achiziție (*). Divizați și suprapuneți sintetizatoarele pentru sunete nemaiauzite până acum, și folosiți vocoderul încorporat, arpeggiatorul, ieșirile CV/Gate și step sequencer-ul polifonic avansat pentru a alimenta creativitatea nelimitată.

system-8_r_tr

 • Sintetizator multilateral de performanță cu tehnologie ACB avansată și 49 clape
 • Generatorul de sunet intern oferă tonuri analogice clasice și sunete moderne dinamice cu caracter analogic
 • Poate găzdui până la trei sintetizatoare PLUG-OUT; sintetizatoarele PLUG-OUT JUPITER-8 și JUNO-106 sunt incluse (*)
 • Filtre low-pass, high-pass și side-band avansate cu controale de înaltă rezoluție
 • Control în timp real cu butoane rotative, glisoare și butoane dedicate
 • Step sequencer polifonic cu interfață de stil TR-REC clasic
 • Funcții arpeggio, vocoder și Chord Memory
 • Ieșiri CV/Gate pentru interfațarea cu sintetizatoare modulare și echipamente vintage
 • Selecția largă a efectelor încorporate cu controale la îndemână
 • Interfață USB audio/MIDI și modul control surface

  Generator de sunet avansat

     Analog Circuit Behavior – abordarea renumită a Roland recreează precis sunetele analogice clasice prin tehnologie progresivă. SYSTEM-8 este echipat cu cel mai avansat generator ACB de până acum, care oferă opt voci polifonie, trei oscilatoare (incluzând opțiunea de sub oscilator) și filtre fine cu rezoluție foarte detaliată. Este ușor să apelați sunete calde, sunete joase bogate, tonuri lead expresive și multe altele, insipirate din caracterul bogat în privința sunetului seriei SYSTEM legendar. Mergând dincolo de senzația retro, multilateralul SYSTEM-8 este capabil de a produce tonuri energice, dinamice și texturi evocatoare care sunt ideale pentru designeri moderni de sunet.

Extensie PLUG-OUT

   Pe lângă generatorul de sunet intern impresiv, SYSTEM-8 dispune și de trei slot-uri de extensie pentru a găzdui și a controla sintetizatoare de software PLUG-OUT de la Roland. Sintetizatoarele PLUG-OUT JUPITER-8 și JUNO-106 sunt incluse pentru a vă oferi acces imediat la aceste unități clasice Roland recreate autentic (*1). PLUG-OUT-urile precum SH-2, SH-101, PROMARS, și altele sunt compatibile și ele (*2). Folosind modul Performance al SYSTEM-8, veți putea combina generatorul de sunet intern și PLUG-OUT-urile găzduite pentru a crea patch-uri superbe cu voci suprapuse, split-uri personalizate și multe altele.

system-8_dl_in

Control maxim de sunet

    Prin interfața sa cuprinzătoare, SYSTEM-8 oferă numeroase modalități de a forma și a descoperi sunete noi. Panoul unității este echipat cu controale de acces direct pentru creare dinamică de sunet și expresivitate în timpul interpretărilor live. Sunt disponibile multe tipuri de filtre de înaltă rezoluție datorită motorului ACB avansat, incluzând un filtru side-band performant, moștenit de la unitățile V-Synth influente ale Roland. Sunt la îndemână numeroase efecte superbe pentru a adăuga sunetului caracter și ambianță, începând de la overdrive, distortion și fuzz la delay, chorus, reverb și multe altele. Ca și numeroșii parametri de sintetizator, efectele dispun de controale cu ajutorul cărora devine ușoară îmbunătățirea sunetelor în timpul interpretării.

Funcții creative

    Conceput pentru a vă inspira, SYSTEM-8 este înzestrat cu funcții de performanță intuitive pentru a scoate la iveală creativitatea dumneavoastră. Step sequencer-ul de 64 pași are o interfață familiară de stil TR-REC și controale dedicate pentru a înregistra, a reda și a manipula secvențe loop în timp real. La alcătuirea unei secvențe puteți capta o singură notă, acorduri, de asemenea și mișcările tuturor butoanelor rotative și glisoarelor. Funcția Arpeggio este echipată cu butoane rotative de acces rapid pentru a comuta între pattern-uri și stiluri în timpul interpretării, în timp ce Chord Memory vă permite să declanșați cu o singură clapă note polifonice suprapuse. SYSTEM-8 are încorporat și un vocoder avansat, oferindu-vă o altă opțiune expresivă pentru interpretări unice și memorabile.

system-8_img1_in

USB și CV/Gate

   În timp ce SYSTEM-8 excelează ca instrument de performanță, el se integrează ușor cu software-uri de producție și echipamente externe. Sintetizatorul funcționează ca interfață USB audio/MIDI pentru DAW, iar cele 49 de clape de mărime întreagă oferă o claviatură sensibilă și superbă pentru înregistrarea pieselor MIDI. Există și un mod de control surface pentru a putea folosi butoanele rotative, glisoarele și butoanele unității cu softurile de sintetizator. Iar prin ieșirile CV/Gate puteți trimite datele note/pitch de la motorul și step sequencer-ul sintetizatorului pentru a declanșa sintetizatoare modulare și echipamente retro.

*1 Lansarea unității JUNO-106 este programată în 2017.
*2 Compatibilitatea cu SYSTEM-8 a sintetizatoarelor plug-out lansate recent, va fi disponibilă în curând.

Tiberiu H.