Noul Roland TR-09 Rhythm Composer!

SUNETUL LEGENDAR DE TR-909 ÎN MÂINILE DUMNEAVOASTRĂ

tr-09

Influența mașinii de ritm TR-909 se simte – și se aude – chiar și după trei decenii de la lansarea acesteia. Acum sunetul 909 este disponibil ca parte a seriei Roland Boutique prin unitatea TR-09. Având panoul frontal cu același aspect și interfață cu utilizatorul cunoscut la modelul original, TR-909 dispune de tehnologia ACB de la Roland, asigurând puterea intensă a unității TR-909 într-un format accesibil ca preț și portabil. Oferind control precis asupra unei game de pattern-uri de tobe și abilitatea de a continua redarea în timp ce modurile sunt comutate, deși TR-09 este compact, el deține puterea care impresionează audiența. Sesiunile de studio vor fi realizate cu succes cu cele patru ieșiri prin USB audio separate, controlul instrumentelor externe prin ieșirea trigger, și USB MIDI.

tr-09_right

 • Recrearea extrem de compactă a renumitei mașini de ritm TR-909
 • Oferă sunetul, caracterul și interfața cu utilizatorul unității TR-909 originale
 • Control la îndemână pentru numeroși parametri, incluzând acordaj, nivel, decay etc.
 • Programabil prin modurile clasice Step și Tap
 • Bătăile pot fi redate chiar și când se comută între modurile de salvare și de redare
 • Patru ieșiri prin USB audio, separate
 • Ieșire trigger pentru controlarea instrumentelor externe echipate cu intrare trigger
 • Construcție de înaltă calitate cu panoul frontal din metal
 • Portabilitate pentru compunerea muzicii
 • Funcționează cu baterii (4 x AA) sau poate fi alimentat prin USB
 • Interfață audio USB IN/OUT de 24 bit/96 kHz stereo
 • Mini difuzor încorporat pentru distracție imediată
 • Compatibil cu claviatura K-25m opțională

 

tr-09_left

Puterea unității 909 prin tehnologi a ACB de la Roland

Originalul TR-909 a amestectat sunetul analogic de tobă mare, tobă mică și de tom cu sample-uri de șase biți pentru fus-cinele și cinele. Prin această abordare hibridă în privința generării sunetului, unitatea 909 era capabilă să producă sunete ca nicio altă mașină de ritm. Recrearea precisă a unui sunet atât de influent și menținerea abilității de a edita și regla diferiți parametri, este posibilă doar prin tehnologia ACB (Analog Circuit Behavior) de la Roland care este prezentă și la seria populară, AIRA

 

TB Sequencer clasic cu funcții îmbunătățite

     Utilizatorii TR-909 devotați vor recunoaște stilul de programare TR-REC clasic prezent la unitatea TR-09, cu posibilitatea de a alege între modurile Step sau Tap. Este posibilă comutarea între moduri fără a întrerupe redarea pattern-ului, aceasta fiind o caracteristică care nu era prezentă la modelul original. Sequencer-ul unității are 16 pași, și fiecare dispune de sub-pași unde poate fi realizată reglarea fină a interpretărilor. Mai mult, la fel ca la unitatea TR-909 originală, parametri Shuffle/Flam pot fi selectați cu ajutorul butoanelor – însă dacă aveți nevoie de mai mult control, folosiți afișajul sau codificatorul rotativ pentru perfecționarea pattern-ului.

Conectarea echipamentelor externe

TR-09 a fost conceput pentru a fi conectat cu ușurință cu alte echipamente. Ieșirea principală mini-jack stereo poate fi configurată în așa fel încât aceasta să trimită instrumentul selectat la canalul drept, în timp ce celelalte instrumente râmăn la canalul stâng. O intrare mix direcționează audioul extern prin ieșirile principale, în timp ce ieșirea trigger permite ca TR-09 să opereze sintetizatoare analogice vintage precum SH-101 sau JX-3P, sau echipamente moderne, cum ar fi seria modulară SYSTEM-500. Puteți sincroniza și controla alte echipamente prin porturile MIDI sau USB standard, și puteți trimite audioul a patru părți de tobe individuale prin USB pentru a lucra la DAW-ul favorit.

 

tr-09_rear

Alimentare prin baterii sau USB

Unele dintre cele mai bune piese sunt compuse în afara studioului, așadar seria Roland Boutique funcționează cu patru baterii AA, unitățile fiind pregătite la apariția inspirației. În mod alternativ, TR-09 poate fi alimentat și prin USB.

Interfață audio USB pentru înregistrare directă în DAW

Datorită portului său USB, TR-09 funcționează ca și o interfață audio de 24-bit/96 kHz de înaltă calitate, oferind o modalitate de înregistrare directă simplă și fiabilă pentru aplicația DAW. Sunetele individuale de tobe pot fi trimise la canale separate, datorită celor patru ieșiri prin USB. Salvarea setărilor și pattern-urilor favorite este de asemenea ușoară prin funcția de arhivare a datelor prin USB.

Tiberiu H.